Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan Özel Sektörün Yaş Çaya 19 TL Fiyat Açıklamasına Tepki Gösterdi

Rize Ziraat Odası Başkanı Arslan Özel Sektörün Yaş Çaya 19 TL Fiyat Açıklamasına Tepki Gösterdi
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, özel sektörün yaş çaya 19 TL fiyat açıklamasına tepki göstererek bu fiyatın Cumhurbaşkanına bir kumpas olduğunu ve Cumhurbaşkanı ile halkın arasını açmaya çalıştıklarını savundu.

Rize’de bir özel sektör firması çay üreticilerine kısa mesaj SMS göndererek yaş çay alımlarını haftalık ödeme yapmak şartıyla kilogram başı brüt 19 TL’den yapacağını duyurunca Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, buna tepki gösterdi.

Özel sektörün fiyat açıklamasını "Cumhurbaşkanına bir kumpas" olarak nitelendiren Arslan, çay fiyatının ancak Tarım ve Orman Bakanı veya Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması gerektiğini vurguladı.

Rizeli hemşerileri ve Karadeniz Bölgesi'ndeki tüm çay üreticilerinin Cumhurbaşkanından halkı memnun edecek bir fiyat açıklamasını beklediğini belirten Arslan, özel sektörün bu fiyat açıklamasının zamanlamasının da yanlış olduğunu savundu.

Fiyat Beklentisi 25 TL

Yaş çay taban fiyatı ile ilgili taban fiyat beklentilerinin 25 TL olduğunu belirten Arslan, yaptığı açıklamada, “Son günlerde yaş çay taban fiyatı ile ilgili açıklamamızı yapmış ve fiyat beklentimizin 25 TL olduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Tüm Rizeli hemşehrilerimizle çay üretiminin yapıldığı Karadeniz Bölgesindeki çay üreticileri Cumhurbaşkanımızdan halkı memnun edecek bir fiyatı açıklamasını beklediği bugünlerde maalesef özel sektör belli bir fiyatı açıklamıştır. Bunu şahsım olarak Cumhurbaşkanına bir kumpas olarak değerlendiriyorum. Cumhurbaşkanı ile halkın arasını açmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanından önce fiyat açıklamak sizlerin de takdir edeceği üzere Cumhurbaşkanına bir kumpas olsa gerek. Çay fiyatını ancak ve ancak ya Tarım ve Orman Bakanı açıklar yada Cumhurbaşkanı açıklar. Maalesef Rize’de özel sektör çayın fiyatını açıklamış durumda” dedi.

orcay-yas-cay-ureticilerine-kisa-sms.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum